Wigilia i tradycyjne potrawy czas zacząć ...
Przygotować pierogi z mąki pszennej to żaden problem, gorsza sprawa jeśli mamy alergię na gluten lub chcemy coś zmienić w naszych przepisach. Mąki bez glutenu są bardzo ciężkie do wyrabiania, ponieważ się nie kleją, czyli właśnie pozbawione są tego kleistego składnika, którym jest gluten. Jednak nie ma co się trapić, można zrobić równie pyszne potrawy i bez glutenu, używają bardziej urozmaiconych składników do produkcji potraw świątecznych.
Przygotować pierogi z mąki pszennej to żaden problem, gorsza sprawa jeśli mamy alergię na gluten lub chcemy coś zmienić w naszych przepisach. Mąki bez glutenu są bardzo ciężkie do wyrabiania, ponieważ się nie kleją, czyli właśnie pozbawione są tego kleistego składnika, którym jest gluten. Jednak nie ma co się trapić, można zrobić równie pyszne potrawy i bez glutenu, używają bardziej urozmaiconych składników do produkcji potraw świątecznych.
Dziś pomysł na posiłek do pracy i na obiad i na kolację...
Co prawda to nie sezon na cukinię, ale już bardzo chce się świeżych warzyw. Faszerowane cukinie doskonale smakują na ciepło, jak i na zimno. Jeśli zrobimy na obiad jedną więcej, możemy zabrać ją zamiast kanapek do pracy na drugie śniadanie następnego dnia. Można ją zrobić w wersji wegetariańskiej tylko z ryżem i warzywami lub z odrobiną mielonego mięsa np. filet z kurczaka, indyk.
Co prawda to nie sezon na cukinię, ale już bardzo chce się świeżych warzyw. Faszerowane cukinie doskonale smakują na ciepło, jak i na zimno. Jeśli zrobimy na obiad jedną więcej, możemy zabrać ją zamiast kanapek do pracy na drugie śniadanie następnego dnia. Można ją zrobić w wersji wegetariańskiej tylko z ryżem i warzywami lub z odrobiną mielonego mięsa np. filet z kurczaka, indyk.