BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
NALEŚNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I JAGODAMI

NALEŚNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM I JAGODAMI

Czy wiecie, że 2 lutego obchodzimy
Międzynarodowy Dzień Naleśnika?!
Dlatego pomysł na naleśniki....
NALEŚNIKI GRYCZANE Z MASŁEM ORZECHOWYM I JAGODAMI
Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym

Rolada szpinakowa z łososiem i serkiem chrzanowym

Dziś pomysł na pyszną roladę...
ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM I SERKIEM CHRZANOWYM i suszonymi pomidorami
Najczęściej przygotowywana na przyjęcia jako przystawka, ale jest również doskonała jako drugie śniadanie lub kolacja. Przygotowuje się ją błyskawicznie, no i doskonale smakuje ?
Pierogi z kapustą i grzybami (wersja bezglutenowa)

Pierogi z kapustą i grzybami (wersja bezglutenowa)

Wigilia i tradycyjne potrawy czas zacząć ...
Przygotować pierogi z mąki pszennej to żaden problem, gorsza sprawa jeśli mamy alergię na gluten lub chcemy coś zmienić w naszych przepisach. Mąki bez glutenu są bardzo ciężkie do wyrabiania, ponieważ się nie kleją, czyli właśnie pozbawione są tego kleistego składnika, którym jest gluten. Jednak nie ma co się trapić, można zrobić równie pyszne potrawy i bez glutenu, używają bardziej urozmaiconych składników do produkcji potraw świątecznych.
FRYTKI Z BATATÓW

FRYTKI Z BATATÓW

Dziś pomysł na mega szybką przekąskę lub dodatek do dania...
FRYTKI Z BATATÓW
Czy wiesz jakie właściwości zdrowotne posiadają bataty? Warto je wprowadzić do codziennej diety, żeby urozmaicić nasz jadłospis.
NOWY ROK - NOWA JA. Co to jest nawyk?

NOWY ROK - NOWA JA. Co to jest nawyk?

Z początkiem roku myślimy o nowych postanowieniach. Chcemy coś zmienić w naszym życiu. Jednak zapał bardzo szybko mija i wracamy do swojej codzienności. Jak to zmienić? Co zrobić, żeby aktywność stała się naszym nawykiem.
Pierniczki bezglutenowe

Pierniczki bezglutenowe

Świąteczne pierniczki odsłona bezglutenowa...
Każdy, kto nie może jeść glutenu, poszukuje pysznych smaków zastępujących pszenne produkty. Te pierniczki są doskonałe. Pyszne, aromatyczne i bardzo długo można je przechowywać.
CUKINIA FASZEROWANA RYŻEM I WARZYWAMI

CUKINIA FASZEROWANA RYŻEM I WARZYWAMI

Dziś pomysł na posiłek do pracy i na obiad i na kolację...
Co prawda to nie sezon na cukinię, ale już bardzo chce się świeżych warzyw. Faszerowane cukinie doskonale smakują na ciepło, jak i na zimno. Jeśli zrobimy na obiad jedną więcej, możemy zabrać ją zamiast kanapek do pracy na drugie śniadanie następnego dnia. Można ją zrobić w wersji wegetariańskiej tylko z ryżem i warzywami lub z odrobiną mielonego mięsa np. filet z kurczaka, indyk.
Pierniki Świąteczne

Pierniki Świąteczne

Święta już, już ... Czas na pierniczki.
Dzieci uwielbiają piec i dekorować lukrem swoje wypieki.
Dziś pomysł na szybki i pyszny przepis na ...
Krokiety z soczewicą (wegetariańskie)

Krokiety z soczewicą (wegetariańskie)

Dziś pomysł na bezmięsne danie...
Farsz można wykorzystać również do pierogów. Krokiety pysznie smakują na ciepło i na zimno, dlatego doskonale pasują do lunch boxa.
KROKIETY Z SOCZEWICĄ (wegetariańskie)
ROZGRZEWAJĄCA HERBATA Z IMBIREM I MIODEM

ROZGRZEWAJĄCA HERBATA Z IMBIREM I MIODEM

ZIMOWA HERBATA Z IMBIREM i miodem...
Czas przeziębień znajduje się w punkcie kulminacyjnym. Zmagając się z bólem gardła, chrypą i kaszlem, możemy się wspomagać naturalnymi składnikami.
IMBIR - magiczne kłącze.
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję