BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
Cukinia faszerowana kawałkami kurczaka

Cukinia faszerowana kawałkami kurczaka

ŚWIĘTA, ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH...
Może dziś pomysł na delikatny obiadek...

CUKINIA FASZEROWANA KAWAŁKAMI KURCZAKA

Składniki:
4 cukinie
1 duża pierś z kurczaka
pół szklanki przecieru
pomidorowego
kawałek pora
1 łyżeczka oleju kokosowego
sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Cukinię umyć, przeciąć i wydrążyć środek. Na patelni podsmażyć pokrojonego pora na oleju kokosowym, kurczaka i drobno pokrojone kawałki z wydrążonej cukinii.
Na koniec zalać wszystko przecierem pomidorowym i dusić chwilkę, aż woda wyparuje.
Cukinię faszerować przygotowanym farszem i piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Podawać z kasza jaglaną.
Pycha ? Smacznego ?
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję