Cukinia faszerowana kawałkami kurczaka
ŚWIĘTA, ŚWIĘTA I PO ŚWIĘTACH...
Może dziś pomysł na delikatny obiadek...
CUKINIA FASZEROWANA KAWAŁKAMI KURCZAKA
Składniki:
4 cukinie
1 duża pierś z kurczaka
pół szklanki przecieru
pomidorowego
kawałek pora
1 łyżeczka oleju kokosowego
sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Cukinię umyć, przeciąć i wydrążyć środek. Na patelni podsmażyć pokrojonego pora na oleju kokosowym, kurczaka i drobno pokrojone kawałki z wydrążonej cukinii.
Na koniec zalać wszystko przecierem pomidorowym i dusić chwilkę, aż woda wyparuje.
Cukinię faszerować przygotowanym farszem i piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Podawać z kasza jaglaną.
Pycha ? Smacznego ?
Może dziś pomysł na delikatny obiadek...
CUKINIA FASZEROWANA KAWAŁKAMI KURCZAKA
Składniki:
4 cukinie
1 duża pierś z kurczaka
pół szklanki przecieru
pomidorowego
kawałek pora
1 łyżeczka oleju kokosowego
sól, pieprz, tymianek
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka pokroić na drobne kawałki, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Cukinię umyć, przeciąć i wydrążyć środek. Na patelni podsmażyć pokrojonego pora na oleju kokosowym, kurczaka i drobno pokrojone kawałki z wydrążonej cukinii.
Na koniec zalać wszystko przecierem pomidorowym i dusić chwilkę, aż woda wyparuje.
Cukinię faszerować przygotowanym farszem i piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Podawać z kasza jaglaną.
Pycha ? Smacznego ?