BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
Komosa ryżową z pieczoną dynią i serem feta

Komosa ryżową z pieczoną dynią i serem feta

KOMOSA RYŻOWA Z PIECZONĄ DYNIĄ I SEREM FETA
Nie masz pomysłu co zabrać do lunch boxa do pracy?

Składniki:
1/3 szklanki komosy ryżowej
200 g dyni
2 pomidory suszone w oleju
25 g sera feta koziego
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka oleju z suszonych pomidorów
tymianek, sól, pieprz

Przygotowanie:
Dynie umyć, wydrążyć pestki, pokroić w gruba kostkę lub upiec połówki dyni w całości i pokroić po upieczeniu. Przyprawić solą i tymiankiem. Piec przykryte folią aluminiową około 30 minut w 180 stopniach C. Komosę ryżowa ugotować z godnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Na ugotowaną komosę ułożyć upieczoną dynię , pokrojone pomidorki suszone. Posypać pokruszonym serem feta, pietruszką i polać olejem.
Smacznego 🙂


Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję