BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
Naleśniki gryczane (bezglutenowe)

Naleśniki gryczane (bezglutenowe)

NALEŚNIKI GRYCZANE bezglutenowe


SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki gryczanej białej niepalonej
1 szklanka mleka, może być też sojowe
3/4 szklanki wody gazowanej
2 jajka
1 łyżka tapioki
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Nakładać 3/4 łyżki na patelnię i smażyć na delikatnym ogniu, aż boki naleśnika zaczną lekko odstawać od patelni. Nie trzeba używać oleju do smażenia jeśli mamy dobra patelnię.
Doskonałe do krokietów, naleśników na słodko czy jako tortilla bezglutenowa.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję