BLOG

Przepisy dietetyczne - Porady
KONTAKT
zupa z warzywna z młoda kapustą

Zupa warzywna z młodą kapustą

Drugie śniadanie? Może warzywna zupa ...
ZUPA WARZYWNA Z MŁODĄ KAPUSTĄ
Składniki:
2 litry wody
3 marchewki
2 pietruszki
pół selera
kawałek pora
300 g ziemniaków
300 g kalafiora
1/4 główki małej kapusty
ziele angielskie, lisc laurowy, sól, pieprz
łyżka masła lub oleju
liście z selera, lubczyku, pietruszki
1 łyżka koperku
Przygotowanie:
Warzywa obrać, umyć i dowolnie pokroić. Nastawić na wodzie wywar z marchwi, pietruszki, selera, pora, masła i ziół. Liście selera, pietruszki i lubczyku najlepiej związać nitką. Wywar gotować 20 minut. Następnie dodać ziemniaki, kalafior i poszatkowaną na grube kawałki kapustę. Przyprawić solą i pieprzem. Gotować, aż ziemniaki zmiękną. Posypać koperkiem. Smacznego 🙂

Drukuj