BLOG

Przepisy dietetyczne - Porady
KONTAKT
placki bezglutenowe na kefirze z mąki ryżowej

Fit placuszki bezglutenowe na kefirze z mąki ryżowej

Dziś pomysł na pyszny fit smakołyk...
PLACUSZKI NA KEFIRZE Z MĄKI RYŻOWEJ (bezglutenowe)
Doskonałe na śniadanie, na drugie śniadanie do pracy lub jako deser do kawy. Najlepiej smakują przestudzone, a nawet na drugi dzień. Uwielbiają je też dzieci 🙂
Składniki:
1 szklanka kefiru
1 szklanka mąki ryżowej
1 jajko
1 łyżeczka erytrolu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka spirytusu
olej kokosowy do smażenia placuszków
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto będzie miało gęsta konsystencje. Smażymy na odrobinie oleju kokosowego na złoty kolor. Podawać z jogurtem i owocami.
Smacznego 🙂

Drukuj