Komosa ryżową z pieczoną dynią i serem feta

Komosa ryżową z pieczoną dynią i serem feta

Blog

KOMOSA RYŻOWA Z PIECZONĄ DYNIĄ I SEREM FETA
Nie masz pomysłu co zabrać do lunch boxa do pracy?

Składniki:
1/3 szklanki komosy ryżowej
200 g dyni
2 pomidory suszone w oleju
25 g sera feta koziego
1 łyżka natki pietruszki
1 łyżeczka oleju z suszonych pomidorów
tymianek, sól, pieprz

Przygotowanie:
Dynie umyć, wydrążyć pestki, pokroić w gruba kostkę lub upiec połówki dyni w całości i pokroić po upieczeniu. Przyprawić solą i tymiankiem. Piec przykryte folią aluminiową około 30 minut w 180 stopniach C. Komosę ryżowa ugotować z godnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Na ugotowaną komosę ułożyć upieczoną dynię , pokrojone pomidorki suszone. Posypać pokruszonym serem feta, pietruszką i polać olejem.
Smacznego ?