Pomysł na obiad ... (wersja bezglutenowa)
MAKARON GRYCZANY ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM
Składniki:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażyć czosnek, następnie dodać umyty szpinak. Poddusić, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dodać odsączonego tuńczyka i przyprawić. Na makaron wyłożyć przygotowany sos, posypać suszonymi pomidorami i opcjonalnie pestkami dyni.
Smacznego!
Składniki:
- 100 g makaronu gryczanego
- 80g tuńczyka z zalewy lub oleju najlepiej ze słoiczka
- 5 garści szpinaku
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oleju z zalewy z tuńczyka
- sól, pieprz, przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem
- opcjonalnie: prażone nasiona dyni
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażyć czosnek, następnie dodać umyty szpinak. Poddusić, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dodać odsączonego tuńczyka i przyprawić. Na makaron wyłożyć przygotowany sos, posypać suszonymi pomidorami i opcjonalnie pestkami dyni.
Smacznego!