BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
Pomysł na obiad ... (wersja bezglutenowa)

Pomysł na obiad ... (wersja bezglutenowa)

MAKARON GRYCZANY ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM

Składniki:
  • 100 g makaronu gryczanego
  • 80g tuńczyka z zalewy lub oleju najlepiej ze słoiczka
  • 5 garści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oleju z zalewy z tuńczyka
  • sól, pieprz, przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem
  • opcjonalnie: prażone nasiona dyni
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażyć czosnek, następnie dodać umyty szpinak. Poddusić, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dodać odsączonego tuńczyka i przyprawić. Na makaron wyłożyć przygotowany sos, posypać suszonymi pomidorami i opcjonalnie pestkami dyni.

Smacznego!

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję