BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
pasta kanapkowa z makreli

Pasta kanapkowa z makreli

Dziś pomysł na pyszną pastę kanapkową...
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI
Składniki:
1 puszka makreli w oleju
1/2 papryki czerwonej
pół słodkiej cebuli białej
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka ketchupu
pieprz ziołowy, sól
opcjonalnie:
1 łyżka tartego żółtego sera
Przygotowanie:
Makrelę odsączyć z oleju i rozgnieść widelcem. Wymieszać z pokrojoną cebulą, papryką, odsączoną kukurydzą, jogurtem i keczupem. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Opcjonalnie dodać żółty ser.
Na zdjęciu pasta na chlebie gryczanym podana z ogórkiem kiszonym.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję