BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
kurczak w warzywach po chińsku

Kurczak w warzywach po chińsku

Dziś pomysł na mega szybki obiad...
Obiad w 30 minut ? TAK 🙂
KURCZAK W WARZYWACH PO CHIŃSKU
Składniki (2 porcje):
200 g fileta z kurczaka
1 opakowanie warzyw (mieszanka chińska)
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oleju kokosowego lub rzepakowego
curry, sól, pieprz, imbir
opcjonalnie sos sojowy
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w paseczki i przyprawić solą, pieprzem, curry i imbirem. Na oleju podsmażyć cebulę i wyciśnięty czosnek. Następnie podsmażyć kurczaka i na koniec dodać mieszankę warzyw po chińsku. Smażyć mieszając, aż warzywa zmiękną. Na koniec można dodać sos sojowy. Podawać z ryżem.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję