BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
placki bezglutenowe na kefirze z mąki ryżowej

Fit placuszki bezglutenowe na kefirze z mąki ryżowej

Dziś pomysł na pyszny fit smakołyk...
PLACUSZKI NA KEFIRZE Z MĄKI RYŻOWEJ (bezglutenowe)
Doskonałe na śniadanie, na drugie śniadanie do pracy lub jako deser do kawy. Najlepiej smakują przestudzone, a nawet na drugi dzień. Uwielbiają je też dzieci 🙂
Składniki:
1 szklanka kefiru
1 szklanka mąki ryżowej
1 jajko
1 łyżeczka erytrolu
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody
1 łyżeczka spirytusu
olej kokosowy do smażenia placuszków
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto będzie miało gęsta konsystencje. Smażymy na odrobinie oleju kokosowego na złoty kolor. Podawać z jogurtem i owocami.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję