BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
pasztet z cukinii

Pasztet z cukinii z kaszą jaglaną

Dziś pomysł na danie mix...
PASZTET Z CUKINII Z KASZĄ JAGLANĄ
Można zjeść go na kanapki, można na ciepło z ogórkiem małosolnym, ale można też podsmażony na patelni jako obiad z młodymi ziemniaczkami. Jedna potrawa, tyle możliwości.
Składniki:
3 szklanki cukinii
2 duże marchewki
pół paczki ugotowanej kaszy jaglanej
20 g sera żółtego
1 cebula
1 łyżeczka oleju rzepakowego
4 jajka
1/3 szklanki oleju rzepakowego
3 łyżki natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Marchew i cukinie trzemy na dużych oczkach, solimy i odstawiamy na 20 minut, aż cukinia puści wodę. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżeczce oleju. Do odciśniętej cukinii dodać cebulkę, ser żółty drobno pokrojony lub starty na grubych oczkach, jajka ( z białek ubijamy pianę), ugotowaną kasze jaglaną, pietruszkę, olej i przyprawy. Dokładnie wszystko mieszamy i przeładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180-200 stopniach C około 70 minut.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję