BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
schab po chińsku

Schab po chińsku

Dziś pomysł na obiadek ...
SCHAB PO CHIŃSKU
Składniki:
6 plasterków schabu
1 łyżeczka mąki ryżowej
sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, kmin rzymski, cynamon, imbir,
1 cebula,
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania mieszanki chińskiej
garść fasolki szparagowej
kilka różyczek kalafiora
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki szczypiorku
olej kokosowy
Przygotowanie:
Kalafiora i fasolkę lekko podgotować. Schab stłuc na cienkie plastry i przyprawić. Obtoczyć w mące ryżowej i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć do głębszego garnka. Pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek podsmażyć na pozostałym oleju, następnie dodać warzywa chińskie i podgotowaną fasolkę z kalafiorem. Warzywa umieścić na schabie, zalać 1/2 szklanki gorącej wody i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Przyprawić sosem sojowym i posypać szczypiorkiem.

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję