BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
makaron z cukinii i tofu pieczone w ziołach

Makaron z cukinii z pieczonym tofu w ziołach

Dziś pomysł na pyszną lekką kolację...
MAKARON Z CUKINII Z PIECZONYM TOFU W ZIOŁACH
Składniki:
1 cukinia
80g tofu wędzonego
2 ząbki czosnku
25 g cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego
150 ml przecieru pomidorowego
przyprawa: suszone pomidory, tymianek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinie obrać i pokroić obieraczką na paski. Na oleju podsmażyć jeden ząbek czosnku, cebulę i następnie paski cukinii. Przyprawić i jak zmięknie na koniec dodać przecier pomidorowy.
Tofu pokroić na plasterki, w łyżce oleju rozmieszać czosnek, tymianek i przygotowanym dipem posmarować tofu, na końcu posypać tofu przyprawą suszone pomidory. Piec w piekarniku 20 minut. Podawać z makaronem z cukinii.
Pycha 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję