BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
cukinia faszerowana mięsem i kaszą jaglaną

Cukinia faszerowana mięsem i kaszą jaglaną

Pomysł na lekki obiad lub kolację ....
CUKINIA FASZEROWANA KASZĄ JAGLANĄ I MIĘSEM
Składniki:
250 g mięsa (cielęcina, indyk, kurczak)
pół torebki kaszy jaglanej
6 szt. niedużych cukinii
1 cebula
pół papryki
2 łyżki natki pietruszki
1 łyżeczka tymianku
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka suszonych pomidorów
pół szklanki przecieru pomidorowego
1 łyżka oleju rzepakowego
sól, pieprz
opcjonalnie odrobina sera parmezan do posypania
Przygotowanie:
Cukinie umyć, przeciąć na pół i wydrążyć środek. Wydrążony środek drobno pokroić. Cebulkę obrać i drobno pokroić. Mięso zmielić. Na rozgrzanej patelni podsmażyć, czosnek, cebulę, pokrojona paprykę, mięso mielone oraz wydrążony środek z cukinii. Następnie dodać ugotowana kasze jaglaną. Przyprawić, wlać koncentrat i posypać natką pietruszki. Wszystko wymieszać i gotowy farsz przełożyć na cukinie. Piec w temperaturze 200 stopni C przez 30 minut pod przykryciem. Na koniec można posypać parmezanem.
Smacznego 🙂

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję