BLOG

Porady zdrowotne i dietetyczne - pyszne pomysły na dania
KONTAKT
pulpety z młodą kapustą w sosie słodko-kwaśnym

Pulpety z młodą kapustą w sosie słodko-kwaśnym

Dziś pomysł na słodko-kwaśny obiad...
PULPETY Z MŁODĄ KAPUSTĄ W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM
Składniki:
1/2 kg łopatki, cielęciny lub karkówki
1/2 młodej kapusty
1 bułka sucha lub 3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 jajka
1 cebula
2 łyżki oleju
3 łyżki kopru
1 słoik sosu słodko-kwaśnego
sól, pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
1 szklanka wody
2 łyżki pietruszki natki
Przygotowanie:
Kapustę drobno posiekać i posolić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na złoty kolor na łyżce oleju. Mięso zmielić z wyciśniętą bułką (lub zamiast bułki można dodać ugotowaną kaszę jaglaną). Kapustę odcisnąć z wody i wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami. Formować niewielkie kotleciki i podsmażyć na łyżce oleju z obu stron. W dużym garnku podgrzać sos słodko kwaśny z 1 szklaną wody i przełożyć podsmażone pulpeciki. Dusić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Posypać natką pietruszki. Można podawać z ryżem lub kaszą jaglaną i kalafiorem.
Smacznego

Drukuj  
Save
Preferencje użytkownika dotyczące plików cookie
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Jeśli zrezygnujesz z używania plików cookie, ta strona może nie działać zgodnie z oczekiwaniami.
Akceptuję
Nie akceptuję
Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies i RODO
To niewielkie informacje nazywane ciasteczkami (z ang. cookie – ciastko), wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedzamy i zapisywane na urządzeniu końcowym.
Cookies
Akceptuję
Rezygnuję
Analytics
Narzędzia służące do analizy danych w celu pomiaru skuteczności strony internetowej i zrozumienia, jak ona działa.
Google Analytics
Akceptuję
Rezygnuję