REGULAMIN

Ogólne zasady i warunki korzystania z usług Klubu LaraFit
KONTAKT

RODO - Polityka prywatności

RODO (Rozporządzenie o Ochronie Danych Osobowych) to rozporządzenie unijne zawierające przepisy o ochronie osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych oraz przepisy o swobodnym przepływie danych osobowych.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

  1. Administratorem danych osobowych Członków Klubu przekazanych Operatorowi dobrowolnie w ramach świadczenia przez Operatora usług jest Operator – Fitness Klub Larafit z siedzibą w Tomaszowi Lubelskim, adres:ul. Armii Krajowej 7, 22-600 Tomaszów Lubelski.
  2. Dane osobowe przetwarzane będą przez Operatora wyłącznie na podstawie upoważnienia do przetwarzania danych oraz wyłącznie w celu realizacji usług świadczonych przez Operatora.
  3. Rejestr zbiorów prowadzony jest w formie papierowej i elektronicznej.
  4. Każdy kto przekaże do Operatora swoje dane osobowe, ma prawo dostępu do ich treści oraz do ich poprawiania.
  5. Operator zapewnia możliwość usunięcia danych osobowych z prowadzonego zbioru, z zastrzeżeniem postanowień obowiązujących przepisów prawa. Operator może odmówić usunięcia danych osobowych, jeżeli Użytkownik/Członek Klubu naruszył obowiązujące przepisy prawa, a zachowanie danych osobowych jest niezbędne do wyjaśnienia tych okoliczności i ustalenia odpowiedzialności Użytkownika/Członka Klubu przez organy wymiaru sprawiedliwości.
  6. Operator chroni przekazane mu dane osobowe oraz dokłada wszelkich starań w celu zabezpieczenia ich przed nieuprawnionym dostępem lub wykorzystaniem. Zbiór zgromadzonych danych osobowych Użytkowników traktowany jest jako wydzielona baza danych.
  7. Operator nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych Użytkowników/Członków Klubu osobom trzecim lub instytucjom, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą Użytkownika/Członka Klubu, w związku ze świadczeniem innych usług lub na życzenie Użytkownika/Członka Klubu, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa lub też na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego uprawnionego organu, w przypadku naruszenia przez Użytkowników/Członków Klubu przepisów prawa. Operator korzysta z usług zewnętrznej firmy hostingowej, która udostępnia swoje serwery na potrzeby funkcjonowania strony internetowej www.larafit.pl
  8. Operator stosuje mechanizm plików "cookies", które podczas korzystania przez Użytkowników/Członków Klubu ze strony internetowej Operatora, zapisywane są przez serwer Operatora na dysku twardym urządzenia końcowego Użytkownika/Członka Klubu.
  9. Stosowanie plików "cookies" ma na celu poprawne działanie strony internetowej Operatora na urządzeniach końcowych Użytkowników/Członków Klubu. Mechanizm ten nie niszczy urządzenia końcowego Użytkownika/Członka Klubu oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Użytkowników/Członków Klubu ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. „Cookies” nie mają na celu identyfikacji Użytkowników/Członków Klubu.
  10. Operator stosuje mechanizm plików "cookies" w celu:
  11. zapamiętania informacji o urządzeniach końcowych Użytkowników/Członków Klubu;
  12. weryfikacji i rozwoju swojej oferty;
  13. statystycznym
  14. Każdy Użytkownik/Członek Klubu może wyłączyć mechanizm "cookies" w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Operator wskazuje, że wyłączenie „cookies” może jednak spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie ze stron internetowych Operatora.

ZASADY PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

DANE OSOBOWE
Twoje dane osobowe pozyskujemy od ciebie w trakcie zakładania karty członkowskiej.

W JAKIM CELU PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?
Twoje dane osobowe przetwarzamy w celu zapewnienia funkcjonalności naszego systemu.
Rejestracja ilości wizyt, termin ważności karnetu, możliwość zawieszenia i odwieszenia karnetu.
Dodatkowo, o ile wyrazisz odrębną zgodę na komunikację, będziemy wykorzystywać Twój adres e-mail oraz numer telefonu w celu komunikowania oferty handlowej naszego klubu oraz niezbędnych czynności związanych z systemem obsługującym nasz klub (informacja sms o terminie ważności karnetu oraz możliwości zawieszenia karnetu).

ZAKRES PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

Przetwarzamy Twoje dane w następującym zakresie:
a) imię i nazwisko
b) adres e-mail
c) numer telefonu
d) data urodzenia
e) informacje o sposobie korzystania z naszego serwisu (jeżeli wyrazisz zgodę na pliki cookies)
f) udzielone przez Ciebie zgody
g) w celu uproszczenia procedury wejścia do klubu, związaną z identyfikacją Klienta będzie wykonywane przy założeniu karty klienta zdjęcie. Nie wyrażając zgody na jego wykonanie jednocześnie zobowiązujesz się do okazywania dokumentu tożsamości podczas każdego wejścia do klubu fitness Larafit.

PODSTAWY PRAWNE DO PRZETWARZANIA DANYCH

  1. Dane osobowe podane dla potrzeb rezerwacji zajęć przetwarzamy w celu realizacji umowy o świadczenie usług drogą elektroniczną;
  2. Dane dotyczące korzystania przez Ciebie ze strony serwisu, które uzyskujemy za pośrednictwem tzw. plików cookies przetwarzamy na podstawie Twojej zgody, wyrażonej zgodnie z art. 173 Prawa telekomunikacyjnego;
  3. Wszystkie Twoje dane, które posiadamy jako administrator danych przetwarzamy również w celach marketingowych z powołaniem na tzw. uzasadniony interes administratora danych osobowych. Cele marketingowe obejmują w szczególności przedstawianie promocji oraz ofert naszego klubu.

OKRES PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
Pozyskane dane o sposobie korzystania przez Ciebie z naszego serwisu (za pośrednictwem plików cookies) oraz dane przetwarzane w naszej bazie danych - przez cały okres kiedy jesteś naszym klientem oraz później przez okres 5 lat licząc od czasu kiedy przestałeś być naszym klientem (zaprzestałeś korzystać ze świadczonych przez nas usług).

DANE OSOBOWE
Twoje dane osobowe nie są sprzedawana i nie są udostępniane komercyjnie osobom trzecim.
Przetwarzamy dane osobowe zgodnie z obowiązującym prawem, w szczególności zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych.

  1. Przetwarzamy tylko te dane, które są niezbędne dla osiągnięcia danego celu przetwarzania.
  2. Staramy się, aby Twoje dane osobowe w naszych systemach były aktualne i zgodne z prawdą. Jeżeli stwierdzisz, że w jakimś obszarze Twoje dane osobowe nie zostały przez nas zaktualizowane lub są błędne, proszę skontaktuj się z nami pod adresem: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
  3. Stosujemy niezbędne środki zabezpieczające poufność Twoich danych osobowych. Zabezpieczenia obejmują środki fizyczne i technologiczne ograniczające dostęp do Twoich danych, jak również stosowne środki zabezpieczające przed utratą danych.

PRAWO DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH OSOBOWYCH
To prawo oznacza, że możesz poprosić, o udostępnienie z naszej bazy danych informacje jakie o Tobie zgromadziliśmy.
Jeżeli dowiesz się, że przetwarzane przez nas dane są nieprawidłowe, masz prawo poprosić nas o ich poprawienie, a my będziemy zobowiązani to zrobić. W takim przypadku mamy prawo poprosić Ciebie o przedstawienie jakiegoś dokumentu lub innego dowodu na okoliczność zmiany danych.

PRAWO DO ŻĄDANIA USUNIĘCIA DANYCH
Inaczej prawo do bycia zapomnianym, oznacza usunięcie z naszego systemu oraz z naszej dokumentacji wszelkich informacji zawierających Twoje dane osobowe.
Pamiętaj, że nie będziemy mogli tego uczynić, jeżeli na podstawie przepisów prawa mamy obowiązek przetwarzania Twoich danych (np. obowiązek zapewnienia obliczalności naszych działań). W każdym przypadku jednak usuniemy Twoje dane osobowe w możliwie najpełniejszym zakresie.

PRAWO DO SPRZECIWU
Prawo do sprzeciwu składa się wówczas, gdy nie chcesz, abyśmy przetwarzali Twoje dane osobowe w określonym celu (np. w celach marketingowych). W takim przypadku dalej będziemy przetwarzali Twoje dane dla potrzeb innych procesów (w innych celach), ale już nie dla celu, dla którego zgłosiłeś sprzeciw.
Prawo do sprzeciwu możesz zgłosić na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub pisząc na adres FITNESS KLUB LARAFIT ul. Armii Krajowej 7, 22-600 Tomaszów Lubelski z dopiskiem "Dane osobowe".


Drukuj