BLOG

Przepisy dietetyczne - Porady
KONTAKT
Pomysł na obiad ... (wersja bezglutenowa)

Pomysł na obiad ... (wersja bezglutenowa)

MAKARON GRYCZANY ZE SZPINAKIEM I TUŃCZYKIEM

Składniki:
  • 100 g makaronu gryczanego
  • 80g tuńczyka z zalewy lub oleju najlepiej ze słoiczka
  • 5 garści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego lub oleju z zalewy z tuńczyka
  • sól, pieprz, przyprawa: suszone pomidory z czosnkiem
  • opcjonalnie: prażone nasiona dyni
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju podsmażyć czosnek, następnie dodać umyty szpinak. Poddusić, aż szpinak zwiędnie. Na koniec dodać odsączonego tuńczyka i przyprawić. Na makaron wyłożyć przygotowany sos, posypać suszonymi pomidorami i opcjonalnie pestkami dyni.

Smacznego!

Drukuj