BLOG

Przepisy dietetyczne - Porady
KONTAKT
pasta kanapkowa z makreli

Pasta kanapkowa z makreli

Dziś pomysł na pyszną pastę kanapkową...
PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI
Składniki:
1 puszka makreli w oleju
1/2 papryki czerwonej
pół słodkiej cebuli białej
1 mała puszka kukurydzy
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka ketchupu
pieprz ziołowy, sól
opcjonalnie:
1 łyżka tartego żółtego sera
Przygotowanie:
Makrelę odsączyć z oleju i rozgnieść widelcem. Wymieszać z pokrojoną cebulą, papryką, odsączoną kukurydzą, jogurtem i keczupem. Przyprawić solą i pieprzem ziołowym. Opcjonalnie dodać żółty ser.
Na zdjęciu pasta na chlebie gryczanym podana z ogórkiem kiszonym.
Smacznego 🙂

Drukuj