kurczak w warzywach po chińsku

Kurczak w warzywach po chińsku

Blog
Dziś pomysł na mega szybki obiad...
Obiad w 30 minut ? TAK 🙂
KURCZAK W WARZYWACH PO CHIŃSKU
Składniki (2 porcje):
200 g fileta z kurczaka
1 opakowanie warzyw (mieszanka chińska)
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka oleju kokosowego lub rzepakowego
curry, sól, pieprz, imbir
opcjonalnie sos sojowy
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w paseczki i przyprawić solą, pieprzem, curry i imbirem. Na oleju podsmażyć cebulę i wyciśnięty czosnek. Następnie podsmażyć kurczaka i na koniec dodać mieszankę warzyw po chińsku. Smażyć mieszając, aż warzywa zmiękną. Na koniec można dodać sos sojowy. Podawać z ryżem.
Smacznego 🙂
Drukuj