schab po chińsku

Schab po chińsku

Blog
Dziś pomysł na obiadek ...
SCHAB PO CHIŃSKU
Składniki:
6 plasterków schabu
1 łyżeczka mąki ryżowej
sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka, kmin rzymski, cynamon, imbir,
1 cebula,
2 ząbki czosnku
1/2 opakowania mieszanki chińskiej
garść fasolki szparagowej
kilka różyczek kalafiora
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki szczypiorku
olej kokosowy
Przygotowanie:
Kalafiora i fasolkę lekko podgotować. Schab stłuc na cienkie plastry i przyprawić. Obtoczyć w mące ryżowej i podsmażyć na oleju kokosowym. Przełożyć do głębszego garnka. Pokrojoną cebulę i wyciśnięty czosnek podsmażyć na pozostałym oleju, następnie dodać warzywa chińskie i podgotowaną fasolkę z kalafiorem. Warzywa umieścić na schabie, zalać 1/2 szklanki gorącej wody i dusić pod przykryciem 10-15 minut. Przyprawić sosem sojowym i posypać szczypiorkiem.