BLOG

Przepisy dietetyczne - Porady
KONTAKT
makaron z cukinii i tofu pieczone w ziołach

Makaron z cukinii z pieczonym tofu w ziołach

Dziś pomysł na pyszną lekką kolację...
MAKARON Z CUKINII Z PIECZONYM TOFU W ZIOŁACH
Składniki:
1 cukinia
80g tofu wędzonego
2 ząbki czosnku
25 g cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego
150 ml przecieru pomidorowego
przyprawa: suszone pomidory, tymianek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinie obrać i pokroić obieraczką na paski. Na oleju podsmażyć jeden ząbek czosnku, cebulę i następnie paski cukinii. Przyprawić i jak zmięknie na koniec dodać przecier pomidorowy.
Tofu pokroić na plasterki, w łyżce oleju rozmieszać czosnek, tymianek i przygotowanym dipem posmarować tofu, na końcu posypać tofu przyprawą suszone pomidory. Piec w piekarniku 20 minut. Podawać z makaronem z cukinii.
Pycha 🙂

Drukuj